Chocolademuffin Met Peer
    
                Bereiding
Deze eiwitarme chocolademuffin wordt in combinatie met peer geserveerd wat voor een frisse smaak zorgt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Giet de inhoud van een half zakje Loprofin Cake Mix* in een kom en voeg 60 ml zonnebloemolie toe en roer met een lepel.
 - Voeg 100 ml bruiswater toe en meng goed.
 - Giet het mengsel in 3 vooraf ingevette muffinvormpjes en laat 15 minuten staan.
 - Zet de muffins gedurende 45-55 minuten op 180 °C in de oven. De baktijd kan variëren, afhankelijk van het type oven. Controleer regelmatig het kookproces. Snijd ondertussen de peren in blokjes van 1 cm. Bak de peerblokjes in een pan in boter en honing.
 - Laat afkoelen op een rooster.
 - Serveer de muffins in combinatie met de peer.
 
Tip van de chef
- Doe de overgebleven muffins in de vriezer.
 - Ideaal als tussendoortje op school of op het werk.
 
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
 - Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
 - *Loprofin Cake Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.
 
Ingrediënten
Voor 4 porties
- Zakje Loprofin Cake mix Chocolade
 - 100 ml koolzuurhoudend water
 - 60 ml zonnebloemolie
 - 2 peren
 - 10 g boter
 - 1 tl honing
 
Voedingswaarden
| Energie (Kcal) | 1493 | 
|---|---|
| Vetten (g) | 51.6 | 
| Vezels (g) | 10.7 | 
| Koolhydraten (g) | 248.3 | 
| Eiwitten (g) | 3.3 |