Kleurrijke paaseitjes
60
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Een heerlijke, eiwitarme traktatie, speciaal voor Pasen!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de olie en het bruiswater in een maatbeker.
- Weeg de Loprofin Cake Mix* af in een kom en voeg het olie-bruiswatermengsel toe.
- Mix met een elektrische mixer tot je een gladde pasta krijgt.
- Vet een pan met patroon in (een pan met Pasen-thema is ideaal) en verdeel het deeg in 6 porties.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 30-40 minuten op 180°C.
- Leg de paaseieren op een rooster en laat afkoelen.
Voor de decoratie:
- Zeef je poedersuiker en meng deze met het citroensap. Verdeel in kommen en voeg verschillende kleurstoffen toe.
- Gebruik vervolgens je fantasie om je paaslekkernijen te versieren met kleurrijk glazuur.
Tip van de chef
- Maak je eieren af met suikerkralen en andere eetbare decoraties.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Cake Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 250g Loprofin Cake Mix chocoladesmaak*
- 110g bruiswater
- 60g olie
- Om te versieren:
- 40g poedersuiker
- 15g citroensap
- Kleurstof naar keuze
- Suikerkralen voor de afwerking
Voedingswaarden (per portie)
Energie (Kcal) | 280 |
---|---|
Vetten (g) | 10.2 |
Vezels (g) | 0.9 |
Koolhydraten (g) | 46.2 |
Eiwitten (g) | 0.4 |