Kleurrijke paaseitjes

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
Kleurrijke paaseitjes

Bereiding

Een heerlijke, eiwitarme traktatie, speciaal voor Pasen!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Giet de olie en het bruiswater in een maatbeker.
  3. Weeg de Loprofin Cake Mix* af in een kom en voeg het olie-bruiswatermengsel toe.
  4. Mix met een elektrische mixer tot je een gladde pasta krijgt. 
  5. Vet een pan met patroon in (een pan met Pasen-thema is ideaal) en verdeel het deeg in 6 porties.
  6. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 30-40 minuten op 180°C.
  7. Leg de paaseieren op een rooster en laat afkoelen.

Voor de decoratie:

  1. Zeef je poedersuiker en meng deze met het citroensap. Verdeel in kommen en voeg verschillende kleurstoffen toe.
  2. Gebruik vervolgens je fantasie om je paaslekkernijen te versieren met kleurrijk glazuur.

Tip van de chef

  • Maak je eieren af met suikerkralen en andere eetbare decoraties.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  •  *Loprofin Cake Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 250g Loprofin Cake Mix chocoladesmaak*
  • 110g bruiswater
  • 60g olie
  • Om te versieren:
  • 40g poedersuiker
  • 15g citroensap
  • Kleurstof naar keuze
  • Suikerkralen voor de afwerking 

Voedingswaarden (per portie)

Energie (Kcal)280
Vetten (g)10.2
Vezels (g)0.9
Koolhydraten (g)46.2
Eiwitten (g)0.4