Gebakken rijst
![Gebakken rijst](/content/dam/sn/local/bnl/sn-hcp/website-assets/metabolics/recepten/test-hq-photos/rice%20salad%20box%20TEST.jpg)
Bereiding
Een lekkere portie gebakken rijst met groenten naar keuze. Dit eiwitarme rijst recept is een basisrecept dat gebruikt kan worden bij de bereiden van vele andere eiwitarme recepten.
- Kook de Loprofin Rijst* volgens de instructies op de verpakking. Verhit een wok of een anti-aanbakpan. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan.
- Voeg de Loprofin Rijst toe en roer 2 minuten tot de rijst een kleur begint te krijgen.
- Onmiddellijk opdienen.
Tip van de chef
- Voor een snellere bereiding bakt u de ongekookte rijst enkele seconden in een wok of een geoliede koekenpan en voegt u vervolgens 1 tot 2 glazen water toe. Roer en bak tot de rijst gaar en goudkleurig is.
- Werk af met verschillende seizoensgroenten.
- Besprenkel moet limoen voor een frisse toets.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g Loprofin Rijst, gekookt
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 365 |
---|---|
Vetten (g) | 11 |
Vezels (g) | 0.22 |
Koolhydraten (g) | 66.1 |
Eiwitten (g) | 0.3 |