Risotto alla Fragola

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Risotto alla Fragola

Bereiding

Dit eiwitarme risotto gerecht is ideaal wanneer je eens iets anders wil bereiden met eiwitarme rijst. De afwerking met aardbeien zorgt voor een frisse smaak.

  1. Verwarm de bouillon.
  2. Snipper de ui of sjalot.
  3. Verwarm de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui of sjalot zonder dat deze verkleurt.
  4. Doe Loprofin Rijst* erbij en roer 1 minuut goed door. Voeg dan de witte wijn toe en roer goed door. Als de wijn verdampt is, voeg je een scheutje warme bouillon toe. Als de bouillon door de rijst is opgenomen, voeg je weer wat nieuwe bouillon toe en zo ga je door. Blijf goed roeren.
  5. Was de aardbeien. Bewaar twee mooie aardbeien voor de garnering. Snijd de helft van de aardbeien in stukjes en pureer de andere helft van de aarbeien. Rasp de Violife Prosociano.
  6. Als de rijst bijna gaar is, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren, verwarm je in een steelpannetje de aardbeienstukjes, aardbeienpuree en het citroensap.
  7. Roer de warme aardbeien met sap door de rijst.
  8. Haal de pan van het vuur. Voeg de Violife creamy en boter toe en roer door. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Laat de risotto met deksel op de pan 2 minuten rusten.
  9. Verdeel de risotto over 2 voorverwarmde borden. Snijd de achtergehouden aardbeien door midden en leg in het midden op de risotto. Giet een klein beetje balsamico crema over de risotto en verdeel er de geraspte Violife Prosociano over.

Tip van de chef

  • Loprofin Rijst* kan gebruikt worden voor de bereiding van verschillende risotto gerechten.
  • Gebruik je favoriete groenten als garnering.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 300 g aardbeien
  • 150 g Loprofin rijst*
  • 1 kleine sjalot of ½ grote sjalot (10 g)
  • 500 g groentebouillon
  • 20 g Violife Prosociano
  • 3 eetlepels witte wijn (30 ml)
  • 2 eetlepels Violife creamy (30 g)
  • 1 eetlepel citroensap (10 ml)
  • 1 eetlepel roomboter (15 g)
  • 1 eetlepel olijfolie (10 ml)
  • Scheutje balsamico crema (10 ml)

Voedingswaarden

Energie (Kcal)840
Vetten (g)36
Vezels (g)4.7
Koolhydraten (g)163.3
Eiwitten (g)4.1

Gerelateerde gerechten