Portobello gevuld met artisjokcreme

20 Minuten 20 Minuten 2 Gemiddeld
Portobello gevuld met artisjokcreme

Bereiding

Portobello’s zijn een ideale vleesvervanger door hun formaat en vleesachtige structuur. Dit eiwitarme gerecht wordt op smaak gebracht met een vulling van artisjokcrème. Ideaal als voorgerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de steel van de portobello en gaar de ‘hoed’ 8 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen de overige ingrediënten met elkaar en pureer tot een gladde massa.
  4. Vul de portobello met de artisjokcrème, snijd in kwarten en serveer.

Tip van de chef

Vul de portobello’s eventueel op met de olijventapenade.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 80 g portobello
  • 50 g artisjokhart uit blik
  • 10 g zongedroogde tomaat
  • 5 g zwarte olijf
  • 5 g citroensap
  • 5 ml olijfolie
  • 2 g witte peper

Voedingswaarden

Energie (Kcal)134
Vetten (g)6.5
Vezels (g)4.3
Koolhydraten (g)12.2
Eiwitten (g)4.5

Gerelateerde gerechten