Aïoli

25 Minuten 25 Minuten 2 Gemiddeld
Aïoli

Bereiding

De bereiding van de eiwitarme klassieke aïoli. Deze dip kan geserveerd worden bij groenten, eiwitarme crackers of brood. In minder dan 15 minuten klaar!

  1. Kook de gepelde knoflookteentjes 10 minuten in zout water. Laat ze uitlekken en stamp ze fijn.
  2. Doe de mosterd, de Loprofin Egg Replacer* en de fijngestampte gekookte knoflook in een kleine kom.
  3. Leng aan met lauw water terwijl je klopt met een garde. Laat met olijfolie dikker worden. Voeg de tot poeder gemalen Loprofin Kruidencrackers* toe.
  4. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast.

Tip van de chef

Serveer de aïoli in een kommetje samen met reepjes rauwkost (radijs, wortel, komkommer, bleekselderij, etc.).

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Kruidencrackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 theelepel sterke mosterd
  • 30 g Loprofin Egg Replacer*
  • 25 ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 g gepelde knoflookteentjes
  • 10 g Loprofin Kruidencrackers* vermalen tot poeder
  • peper & zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1300
Vetten (g)81.7
Vezels (g)9.9
Koolhydraten (g)134.9
Eiwitten (g)1.3

Gerelateerde gerechten