Gegrilde paprikahummus met peper

  • Preparation Time 40 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Voedingswaarden

Energie 76
Vetten 1.4
Vezels 1.5
Koolhydraten 14.3
Eiwitten 0.8

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 2 grote rode paprika's zonder zaadjes, doormidden gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 100g gekookte Loprofin Rijst
  • 1/2 geplette knoflookteen
  • 1/2 citroen, citroensap en fijngeraspte citroenschil
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de peper en de rode paprika’s met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven.

Verhit tegelijkertijd de olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg de gehakte ui en de geplette knoflook toe. Fruit 5 minuten op middelhoog vuur totdat de ui en knoflook zacht zijn geworden. Doe de gemalen koriander en de gemalen komijn erbij, en voeg het sap en de schil van de citroen toe. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen.

Mix de gegrilde rode paprika, de gefruite ui en knoflook met kruiden en de gekookte Loprofin Rijst in een blender tot het een glad geheel vormt.

Je moet misschien enkele lepels water of olijfolie toevoegen om de hummus aan te lengen, zodat het een lichtere substantie wordt. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.

Doe de hummus in een schaaltje en doop er reepjes wortel, komkommer of eiwitarm brood in.

 

TIP van de chef: 

Als er geen gekookte Loprofin Rijst over is, dan kun je ook Loprofin Pasta gebruiken om deze hummus te maken. Dit geeft een extra mooie textuur.

Let op: deze waarden houden geen rekening met de ingrediënten van de tip van de chef.