Uiensoep met kaascracker

  • Preparation Time 55 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Recept van

Voedingswaarden

Energie 422
Vetten 24.4
Vezels 0
Koolhydraten 43.7
Eiwitten 3.1

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 200 ml groentebouillon
  • 100 g ui in ringen gesneden
  • 20 ml olijfolie
  • 10 ml balsamico-azijn
  • 15 g tijm
  • 10 g knoflook fijngesneden
  • 1 el rietsuiker (15 g)
  • 1 plak Violife original slices (vervangproduct voor kaas)
  • 1 snee Loprofin Brood** (20 g)
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie op laag vuur in een pan.
  2. Doe hier de uien en de knoflook bij en laat al roerend op zo laag mogelijk vuur gaar worden.
  3. Voeg af en toe een klein beetje water toe.
  4. Doe de overige ingrediënten, met uitzondering van het brood en de kaas, erbij en laat minimaal 45 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Snijd de korstjes van het Loprofin brood.
  7. Beleg het brood met de kaasvervanger.
  8. Plaats het brood 5 minuten in de oven. 
  9. Schenk de soep in een kom.
  10. Haal het laurierblaadje er uit.
  11. Leg het broodje/cracker in de soep.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*Loprofin Brood is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht