Franse meringues

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
Franse meringues

Bereiding

Franse meringues zijn een makkelijk te bereiden en onmisbaar dessert. De eiwitarme meringues hebben een knapperige textuur en worden gemaakt op basis van opgeklopt eiwitarm eiwit en suiker.

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C.
  2. Meng de Loprofin Egg White Replacer* met de 20 g suiker en voeg hier al kloppend met een garde beetje bij beetje het lauwe water aan toe om klonten te voorkomen.
  3. Meng het vorige mengsel en de kleurstof 5 minuten met behulp van een mixer op de hoogste stand tot je een schuimend en stevig geheel krijgt.
  4. Voeg met een spatel de fijne kristalsuiker, de gezeefde poedersuiker en het vanillepoeder toe.
  5. Spuit met een spuitzak met spuitmond kleine wolkjes meringue op een bakplaat.
  6. Bak 1,5 uur in een bakoven (bij voorkeur een heteluchtoven) op 130 °C.

Tip van de chef

  • Serveer samen met fruit zoals braambessen en frambozen.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Egg White Replacer is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 5 porties

  • 200 ml oplossing eiwitvervanger
  • 5 g Loprofin Egg White Replacer-poeder
  • 200 ml lauw water
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 g gezeefde poedersuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel kleurstof: aardbei, munt, koffie (optioneel)

Voedingswaarden

Energie (Kcal)38
Vetten (g)0
Vezels (g)0.2
Koolhydraten (g)9.4
Eiwitten (g)0

Gerelateerde gerechten