Spaghetti met tomaten, olijven & paprika

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Spaghetti met tomaten, olijven & paprika

Bereiding

Ben jij een spaghetti-fan en ben je op zoek naar een eiwitarme bereiding? Dan is deze spaghetti met tomaten, olijven en paprika iets voor jou.

Saus

  1. Snijd de paprika en tomaten in stukjes, de olijven in plakjes en de bosui in ringetjes.
  2. Verwarm een scheutje olie in de pan en laat de olie warm worden. Doe de paprika in de pan en bak een paar minuten.
  3. Doe de tomaten, paprikapoeder en Italiaanse kruiden bij de paprika en bak even mee.
  4. Doe het blik tomatenstukjes bij de paprika en voeg daarna 100 ml water toe. Laat even sudderen en doe erna de olijven, de bosui en de bouillon erbij. Laat de saus 15 minuten doorkoken.
  5. Als de saus te dun is, kan je hem binden met aardappelzetmeel. Doe een dessertlepel aardappelzetmeel in een glas en doe er een beetje water bij. Roer tot een papje. Schenk een deel van het papje bij de saus en roer goed door.
  6. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
  7. Breng de saus op smaak met 2 theelepels suiker, de basilicum en eventueel nog wat peper en zout.

Spaghetti

  1. Doe water in de kookpan en breng aan de kook. Voeg 2 theelepels zout in het water. Doe Loprofin Spaghetti * in de pan en kook in 8 à 10 minuten gaar.

Garnering

  1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan. Voeg de rozijnen toe en laat ze goed bakken.
  2. Voeg 2 theelepels gerookt paprikapoeder en wat zout toe en roer goed door. Haal de rozijnen uit de pan, leg ze op een bord.

Tip van de chef

  • Serveer de spaghetti met de saus.
  • Garneer met rucola en gebakken rozijnen. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie. 
  • *Loprofin Spaghetti is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingsziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 350 g Loprofin Spaghetti
  • 30 g bosui (3-4 stengels)
  • 150 g rode paprika
  • 150 g gele paprika
  • 400 g tomatenstukjes (1 blik)
  • 300 g tomaat
  • 120 g zwarte olijven
  • 100 ml water
  • 12 g paprikapoeder
  • 4 g Italiaanse kruiden
  • 1 bouillon blokje
  • 10 g suiker
  • 10 g zonnebloemolie
  • 10 g aardappelzetmeel
  • peper en zout
  • 120 g krenten/rozijnen
  • 15 g basilicum
  • 75 g rucola

Voedingswaarden

Energie (Kcal)2408
Vetten (g)36.4
Vezels (g)46.3
Koolhydraten (g)453
Eiwitten (g)20

Gerelateerde gerechten