Loprofin Brood

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Recept van

Loprofin Brood

Voedingswaarden

Energie 2097
Vetten 31.9
Vezels 18.3
Koolhydraten 437.9
Eiwitten 5.4

Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 400 g water
  • 30 g plantaardige olie
  • 8,5 g gedroogde gist
  • 1 g zout

Bereiding

15 minuten voorbereiding – 30 minuten rijzen – 15 minuten afbakken

Voor 12 porties (1 brood)

Dit basisrecept wordt gebruikt voor de bereiding van eiwitarm wit brood. Het broodrecept is makkelijk te bereiden en vormt een basis voor het bakken van verschillende hartige & zoete broden.     

  1. Doe de Loprofin Mix* in een grote mengkom.
  2. Meng er de gist en het zout door.
  3. Voeg de olie en het water toe en meng met de mixer eerst op een lage stand en later op een matige stand tot een glad mengsel.
  4. Verdeel het deeg over de broodvorm. Je kan hiermee ook 10 deegbolletjes vormen. Plaats in dit geval de bolletjes niet te dicht  bij elkaar op de bakplaat.
  5. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten rijzen in een warme ruimte.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C (hetelucht).
  7. Bak het brood gedurende 30 minuten (10-15 minuten voor broodjes).
  8. Laat afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Voeg eventueel granen naar keuze toe.
  • Basisrecept kan ook gebruikt worden voor de bereiding van wraps, naanbrood, pistolets, bagels, enz. 
  • Bakken: Je kan het brood in de oven of in een broodbakmachine bakken. De hoeveelheden blijven hetzelfde. Kies bij het broodbakmachine voor het glutenvrije programma. De bereiding bij een broodbakmachine vraagt 5 minuten voorbereidingswerk, daarna moet het brood 1 uur 50 minuten bakken. 
  • Bewaaradvies: Maak het brood een keer per week. Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bakdatum en de hoeveelheid eiwit dat het bevat.
  • Bekijk het artikel over het bakken van eiwitarme broden.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.