7 superhandige life hacks voor het dagelijkse leven met een metabole aandoening

1. Zorg voor een goede balans in je leven

Wanneer je een eiwitarm dieet volgt, is het belangrijk een vast eetpatroon te volgen. Dan is de kans het kleinst dat je eiwitrijk voedsel gaat eten. Ook de inname van aminozuurpreparaten is dan onder controle. Wanneer je even uit balans bent doordat je bijvoorbeeld te veel werkt of studeert kan je eetpatroon hieronder lijden. 

2. Stel een aminozuurpreparaat timer in

Gedurende de dag ben je met verschillende dingen bezig. Dit kan ervoor zorgen dat je vergeet je aminozuurpreparaat in te nemen. Het zetten van een timer helpt je hieraan te denken. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je het zou vergeten. 

3. Neem een reserve portie aminozuurpreparaat mee

Door altijd een extra aminozuurpreparaat mee te nemen ben je voorbereid op onverwachte situaties en voorkom je dat je een keer overslaat. Je kan je kant- en klaar preparaten meenemen, een poeder en een drinkbeker meenemen of in het Nutricia Squiz knijpzakje.

4. Blijf in beweging

Het is veel beter om elke dag aan beweging te doen die je in je routine inpast, dan één keer per maand helemaal los te gaan. Bewegen heeft verschillende voordelen: het geeft je energie, is goed voor je lichaam en geeft je vaak  een goed humeur. Zoek iets wat je graag doet en maak daar tijd voor vrij, zelfs 10-30 minuten per dag kunnen al een enorm verschil maken.

5. Kies dieetvoeding die bij je levensstijl past

Het juiste aminozuurprepraat kiezen is belangrijker dat je denkt. Een aminozuurpreparaat kies je op basis van smaak, vorm, geur, eiwitequivalent, etc. We kunnen ons voorstellen dat je graag eens eerst even de dieetvoeding uitprobeert. Daarom kan je in samenspraak met je diëtist het PKU Proefpakket aanvragen. Hierbij ontvang je verschillende aminozuurpreparaten in alle geuren en kleuren. 

6. Bekijk vooraf de menukaart van een restaurant

Als je uit eten gaat, wacht dan nooit tot je in het restaurant bent om het menu te bekijken. Zoek van tevoren het menu even online  op. Zo kan je bepalen wat je wilt eten, misschien zelf meeneemt of van te voren eet.

7. Bouw een netwerk van hulptroepen

Social media steungroepen zijn een geweldige manier om elkaar te helpen. Soms kan het gevoel dat je er niet alleen voor staat al een groot verschil maken. Bekijk bijvoorbeeld onze Hellowpro Facebookgroep of Instagrampagina waar we onder andere interessante tips en eiwitarme recepten delen.

Deel je ervaring over dit onderwerp:

Log in om je ervaring te delen