Passievruchten Mousse

15 Minuten 15 Minuten 1 Makkelijk
Passievruchten Mousse

Bereiding

Hmm wat een heerlijk eiwitarm dessert voor bij een feestelijke gelegenheid. Deze passievruchtenmousse valt gegarandeerd in de smaak.

  1. Klop de Violife Creamy in één van de beslagkommen los met een vork en druk daarna de laatste klontjes eruit met de pannenlikker.
  2. Snijd de passievruchten door midden en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
  3. Meng de passievruchten door de Violife Creamy. Voeg 1 theelepel vanille essence toe en meng.
  4. Klop de aquafaba in de andere beslagkom op de hoogste stand van de mixer. Voeg na 2 minuten de poedersuiker toe. Klop nog 5 minuten tot de aquafaba stijf is.
  5. Schep een grote eetlepel aquafaba-schuim door het Violife Creamy met passievruchtenmengsel. Voeg de rest van het aquafaba-schuim toe en spatel met de pannenlikker voorzichtig door elkaar.
  6. Verdeel de mousse over twee glazen.

Tip van de chef

  • Serveer met fruit naar keuze. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

 

 

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 40 gram aquafaba
  • 40 gram vruchtvlees van passievruchten, dat zijn 2 grote of 3 kleine passievruchten
  • 35 gram Violife creamy
  • 20 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille essence

Voedingswaarden

Energie (Kcal)193
Vetten (g)8.5
Vezels (g)1.3
Koolhydraten (g)26.2
Eiwitten (g)1.5