Burgerbroodje

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
Burgerbroodje

Bereiding

  1. Maak een zuurdesem met 100 g Loprofin Mix, de gist vermengd met de suiker en 100 ml lauw water.
  2. Met de keukenrobot omroeren en het deeg ¼ u laten rijzen.
  3. Voeg de rest van het de Loprofin Mix toe (400 g), voeg het zout, de basilicum, de oregano en de rest van het water toe. Met de keukenrobot mixen tot men een glad deeg verkrijgt.
  4. Bestuif de bakplaat van de oven met Loprofin Mix en maak met behulp van een eetlepel nogal platte hoopjes deeg (leg ze genoeg uit een opdat ze elkaar niet raken tijdens het bakken).
  5. Dek af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 1 u rijzen in een warme omgeving.
  6. Verwarm de oven voor op 240-250° C gedurende 20 min.
  7. Doe de broodjes in de oven en laat ze gedurende 5 min op deze temperatuur bakken, verlaag nadien de temperatuur tot 210-220°C en bak ze nog gedurende 25 à 30 min.
  8. Laat het afkoelen.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.

*Loprofin Mix is voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 500 g Loprofin Mix* + wat extra om bakplaat mee te bestuiven
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 10 g kristalsuiker
  • 2 el. olijfolie
  • 400 ml lauw water
  • 7 g droge gist (meegeleverd in de doos Loprofin Mix*)
  • 7 g zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1987
Vetten (g)13.1
Vezels (g)20.4
Koolhydraten (g)450.5
Eiwitten (g)6.4