Jackfruit Stoof

45 Minuten 45 Minuten 3 Gevorderd
Jackfruit Stoof

Bereiding

Hmm een heerlijk stoofpotje op basis van jackfruit. Het gerecht bevat nauwelijks eiwitten en zit boordevol smaak.

  1. Spoel het jackfruit af met water, doe het in een doek en knijp het vocht eruit. Bestrooi met zout en peper.
  2. Bak de jackfruit in wat olijfolie bruin in een koekenpan.
  3. Snijd de ui en bak die in wat olijfolie in een stoofpan. Doe de jackfruit erbij en bak alles verder aan.
  4. Voeg dan het bier, de kruidnagel, laurier, tijm en appelstroop toe.
  5. Voeg de groentebouillon toe tot de jackfruit net onder staat.
  6. Besmeer de peperkoek met mosterd en doe in de pan.
  7. Laat de stoof minimaal een half uur zacht sudderen. Roer af en toe.
  8. Verwijder de kruidnagel en laurier. Maak de stoof af met een scheutje natuurazijn. Voeg naar smaak extra zout en peper toe en bind met wat maïzena.

Tip van de chef

  • Jackfruit is de ideale vleesvervanger door zijn structuur en smaak. Doordat het nauwelijks eiwitten bevat kan je jackfruit makkelijk in verschillende gerechten verwerken.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 blaadje laurier
  • 1 blikje Green Shredded Jack Fruit
  • 1 dunne plak peperkoek
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 grote ui
  • 1 kruidnagel
  • 1 scheutje natuurazijn
  • 150 milliliter Leffe bruin bier
  • 500 milliliter groentebouillon
  • eetlepel mosterd
  • Olijfolie
  • Snufje peper
  • verse tijmblaadjes
  • Zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)476
Vetten (g)14
Vezels (g)15.2
Koolhydraten (g)71.2
Eiwitten (g)4.8