Pulled Jackfruit

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Pulled Jackfruit

Bereiding

Een heerlijk eiwitarm stoofpotje om van te smullen! Het gerecht bevat nauwelijks eiwitten en zit boordevol smaak.

  1. Maak het blik jackfruit open, doe het jackfruit in het vergiet en spoel goed af met water.
  2. Snij de ui in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan. Bak de ui in 5 minuten.
  4. Snij het jackfruit in dunne reepjes.
  5. Doe de fijngehakte knoflook, het komijnpoeder, paprikapoeder en gerookte paprikapoeder bij de ui in de pan en bak 1 minuut.
  6. Doe het jackfruit en de gembersiroop in de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 10 minuten.

Tip van de chef

  • Jackfruit is de ideale vleesvervanger door zijn structuur en smaak. Doordat het nauwelijks eiwitten bevat kan je jackfruit makkelijk in verschillende gerechten verwerken.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 1 blik jonge jackfruit (550 gram, uitlekgewicht : 280 gram)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)277
Vetten (g)12
Vezels (g)16
Koolhydraten (g)28
Eiwitten (g)6