Bananenbloem Lekkerbek

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Bananenbloem Lekkerbek

Bereiding

Wil je eens iets anders? Maak dan zeker eens het eiwitarm bananenbloem lekkerbek recept klaar.

  1. Spoel de bananenbloem goed af onder de stomende kraan. Knijp per stronkje voorzichtig het vocht eruit met een schone theedoek. Probeer de stronkjes heel te houden.
  2. Meng op een bord 15 gram Loprofin Mix* met de viskruiden (voeg als je een hogere eiwittolerantie hebt wat fijngemalen nori-blad toe).
  3. Meng in een platte schaal 175 gram Loprofin Mix met het witbier, Loprofin Egg Replacer*, het zout en de peper (voeg eventueel wat knoflook poeder toe).
  4. Haal de bananenbloem eerst door het droge kruidenmengsel en daarna door het bierbeslag.
  5. Frituur je lekkerbek op een middelhoog vuur en laat ze uitlekken op keukenrol.

Tip van de chef

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Loprofin Egg Replacer
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 10 gram Mix voor Vis
  • 15 gram Loprofin Mix
  • 175 gram Loprofin Mix
  • 200 milliliter witbier
  • 250 gram bananenbloem in blik
  • Zonnebloemolie voor frituren

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1092
Vetten (g)1.8
Vezels (g)13.8
Koolhydraten (g)216
Eiwitten (g)6